حلما دیجیتال مارکتینگ

مقالات آموزشی در مورد دیجیتال مارکتینگ، سئو و بهینه سازی سایت، تبلیغات در گوگل و ...

حلما دیجیتال مارکتینگ

مقالات آموزشی در مورد دیجیتال مارکتینگ، سئو و بهینه سازی سایت، تبلیغات در گوگل و ...

الگوریتم های گوگل - معرفی الگوریتم های جدید گوگل

الگوریتم های گوگل هر یک دارای مقاصد مختلفی هستند ولی در مجموع هدف همگی آنها بصورت کلی انتخاب بهترین وب سایت ها جهت نمایش در صفحه نتایج جستجو برای کاربران است. در این مطلب الگوریتم های گوگل ابتدا به اجمال معرفی شده است که در پست های آتی بصورت کامل هر کدام از آنها تشریح خواهند شد.


شرکت گوگل به عنوان یکی از برترین شرکت های موتور جستجو که تمام تمرکز آن بر روی جستجوی مشتریانش است باید شرایطی را ایجاد کند که کاربرانی که از این موتور جستجو استفاده می کنند در کمترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه خود برسند. به کلیه تکنیک ها و روشهایی که در داخل و خارج از وب سایت انجام می شود که باعث شده جایگاه وب سایت در موتورهای جستجو بهبود پیدا کند سئوگفته می شود.


همواره وب سایت های بسیاری هستند که برای دستیابی به رتبه های برتر در موتور جستجوی گوگل و بهینه سازی سایت همچنین آوردن کلمات کلیدی خود به صفحه اول گوگل از روش های نادرستی استفاده می کنند ولی الگوریتم های گوگل  که توسط تیم برنامه نویسی شرکت گوگل به روز رسانی می شوند این وظیفه را بر عهده دارند که جلوی این کارهای غیر اخلاقی را بگیرند.


الگوریتم های گوگل را در این مطلب برای شما به طور خلاصه معرفی می کنیم و برای توضیح کامل در مورد هر یک از این الگوریتم ها شما را به مقالات بعدی ارجاع می دهیم.

مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل چیست؟

هر یک از الگوریتم‌های گوگل با نام یک حیوان نامگذاری شده است که اگر با شخصیت هر حیوان آشنایی داشته باشید می‌توانید حدس بزنید وظیفه این الگوریتم چیست. به عنوان نمونه همه ما کبوتر را به عنوان نامه‌بر یا پرنده‌ای که هر جا برود، باز به محل زندگی خود برمی‌گردد می‌شناسیم. گوگل نیز الگوریتمی به نام کبوتر دارد که وظیفه آن رتبه بندی کردن نتایج بر اساس موقعیت کاربران است.


یعنی اگر شما که در ایران قرار دارید، به جای جستجوی فارسی درباره یک موضوع در اینترنت از جستجوی انگلیسی استفاده کنید؛ گوگل به صورت پیشفرض به کمک این الگوریتم نتایجی را نشان خواهد داد که در ایران قرار دارند و مربوط به سایت‌های فارسی زبان است.


هر یک از این الگوریتم‌ها به صورت مداوم در حال به‌روزرسانی هستند که در طول یک سال ممکن است کلیه الگوریتم‌های گوگل در مجموع برای چندین هزار بار تغییر به خود گرفته باشند. علاوه بر این هر الگوریتم نیز ممکن است به چند الگوریتم کوچکتر هم تقسیم بندی شده باشد. در زیر لیستی از مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل را مشاهده می‌کنید که به معرفی وظیفه هر یک از آنها می‌پردازیم.


۱- الگوریتم پاندا گوگل Panda

همه ما پاندا را حیوانی آرام و کنجکاو می‌شناسیم که دوست دارد با هر چیزی کلنجار رود. پس تصور کنید که الگوریتم پاندا دوست دارد که مدام به سایت شما سر زده و محتوایی که مینویسید را بخواند و در آن کاوش کند.


وقتی یک خواننده در حال خواندن کتاب است، باید همه چیز از جمله قواعد نگارشی محتوا استاندارد بوده و اطلاعات مفید را به خواننده بدهد. وقتی کتابی می خوانید که از کلماتی تکراری استفاده شده و هنگام خواندن حس کنید که یک ربات این کتاب را نوشته است در نهایت چیزی از آن متوجه نخواهید شد.


پاندا گوگل هم دوست ندارد که چنین وضعیتی رخ دهد. بنابراین مطالبی که کوتاه باشند، از کیفیت خوبی برخوردار نباشند یا اینکه کپی شده باشند برای این حیوان جذاب نبوده و تصمیم بر این می‌گیرد که نمره خوبی به شما ندهد. پس برای اینکه بتوانید از این الگوریتم نمره خوبی بگیرید باید چه کار کنید؟


محتوایی جامع بنویسید

خواندن متن‌های کوتاه برای به دست آوردن اطلاعات کاری کاملا اشتباه است. مثل این خواهد بود که دو کتاب با عنوان یکسان وجود داشته باشید، در یک کتاب بیش از ۵۰۰ صفحه اطلاعات در ان زمینه تهیه شده باشد که جامع و شامل است و هر چیزی از موضوع را در بر می‌گیرد.


اما در کتاب دیگری با کمتر از ۲۰ صفحه محتوایی نوشته شده باشد که صرفا یک سری اطلاعات ناقص و بی کیفیت در آن قرار دارد. در این حالت حس خواهید کرد که در حال خواندن کتاب داستان دوران کودکی‌تان هستید.


پس سعی کنید همیشه محتوای خوب بنویسید و از خلاصه نویسی دوری کنید. چرا که این پاندای دوست داشتنی همه صفحات سایت‌ها را بررسی کرده به قدری باهوش است که می‌داند یک محتوای خوب و با کیفیت نمی‌تواند در کمتر از ۱۵۰۰ کلمه قرار گیرد.


از تکرار کردن بپرهیزید

این حیوان از اینکه با تکرار کردن یک موضوع به شکل‌های مختلف در چند پاراگراف که سعی کنید وی را تفهیم کنید رابطه خوبی ندارد و حس می‌کند که او را کودن فرض کرده‌اید. بنابراین از تکرار کردن بپرهیزید و سعی کنید به بهترین شکل ممکن و به صورت خلاصه و زبانی که برای پاندا و خوانندگان سایت به سادگی قابل فهم است پیغام خود را برسانید.


باز هم این نکته را به خاطر داشته باشید که این پاندا همه محتوای وب را خوانده و جایی برای خواندن محتوای تکراری ندارد. اگر قرار است از همان موضوع بنویسید، بهتر است که از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنید.


محتوای خوب بنویسید و از گلچین کردن دوری کنید

باز هم به همان نکته می‌رسیم که پاندا کل وب را از بر است. پس سعی نکنید که با جمع آوری چند پاراگراف از چند سایت باز هم این حیوان را کودن فرض کنید و سعی بر این داشته باشید که یک محتوای جدید خلق شده است.


وقتی پاندا از این موضوع مطلع شود سایت شما را از این نظر جریمه خواهد کرد.


۲- الگوریتم پنگوئن گوگل Penguin

پنگوئن حیوانی است که اگر آن را در تنهایی ورانداز کنید در اعماق فکر خود فرو می‌رود که نشان از درون گرایی این حیوان دارد. اما بر خلاف درون گرایی بودنش ارتباط خوبی با دیگران برقرار می‌کند و از تکرار کردن هم بیزار است. پس باید سعی کنید چیزهایی که این حیوان دوست دارد را در سایت خود فراهم کرده و از چیزهایی که بیزار است استفاده نکنید.


تا چند سال پیش وقتی سایتی محتوایی را منتشر می‌کرد، سریع شروع به لینک سازی کرده و با لینک‌های اسپم سعی در قرار دادن سایت در رتبه بالا داشت. این کار باعث میشد سایت‌هایی رتبه بگیرند که وقتی به آنها مراجعه می‌کردید با محتوایی که اصلا ارتباطی به موضوع شما ندارد مواجه شوید. یا اینکه در حالت بهتر آن محتوایی بی کیفیت که پاندا آن را نپذیرفته است را هم ببینید. اما چون در این زمان خبری از پنگوئن نبوده است تا این سایت‌ها را جریمه کرده و سر جایشان بنشاند، باعث شده تا رتبه خوبی داشته باشند.


تصور کنید یک نامزد انتخاباتی هستید که برای برنده شدن در انتخابات سعی دارید به روش‌های مختلف تقلب کرده و رای‌های زیادی را از آن خود کنید، این کار می‌تواند با خرید رای یا دادن امتیاز به افراد باشد. در پایان انتخابات رای‌های زیادی دارید، اما وقتی آرا شمارش می‌شود مشخص خواهد شد که این افراد اصلا حق رای نداشته‌اند، یا اینکه رای خالی به صندوق انداخته شده است. بنابراین شما به یک‌باره از رتبه‌ی یک و دو به قعر نتایج جستجو سقوط می‌کنید.


گذشته از بررسی لینک‌ها بررسی کردن کلمات کلیدی لینک شده به صفحات هم وظیفه پنگوئن است. وقتی لینک‌هایی با کلمات کلیدی اصلی به صفحات سایت داده شده باشد که ارتباطی با موضوع ندارند پنگوئن شما را جریمه خواهد کرد. اما به دلیل درونگرا بودن به شما نخواهد گفت که جریمه شده‌اید، این شما هستید که باید تشخیص دهید آیا پنگوئن با شما قهر کرده است یا خیر!


برای آشتی با پنگوئن هم نگران نباشید. اگر چنین اتفاقی رخ داد، این حیوان با شما دوست شده و ارتباط صمیمی قبل را خواهید داشت که شرط آن اصلاح لینک‌ها و کلمات کلیدی است. یعنی باید تمام لینک‌های جعلی را به کمک ابزار Disavow the links گوگل وبمستر حذف کنید. همچنین می‌توانید با تمرکز روی تولید محتوا سبز و بهینه از پنگوئن بخواهید که بین شما وساطت کند.


۳- الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل Hummingbird

مرغ مگس خوار حیوان بعدی بود که گوگل به خاطر داشتن شخصیت دقیق، سریع و جدی از وی خواست تا وظیفه رساندن مفهوم به جستجو کننده را به نهایت کیفیت برساند. به عبارت ساده‌تر این الگوریتم می‌تواند با دیدن هر کلمه و کلید روی نتایج که توسط کاربران انجام می‌شود، تمام کلمات مترادف و مرتبط با آن را در سریع‌ترین زمان ممکن پیدا کند و با دقت بالا شما را به خواسته‌تان برساند.


سپس با ایجاد یک رابطه معنایی بین کلمات به دنبال ساختن مجموعه‌ای از کلمات خواهد بود که برای صفحه مورد نظر کاملا مرتبط هستند. این الگوریتم با تجزیه و تحلیل عبارات جستجو شده توسط کاربران نتایج بهتری را به کاربران نمایش داده و نتایج خود را هم بهبود می‌بخشد.


پس میتوان نتیجه گرفت که این الگوریتم تاثیر مستقیمی در نتایج رتبه بندی ندارد و صرفا عباراتی را که کاربر جستجو کرده بررسی می‌کند تا به یادگیری خود برای نمایش نتایج بهتر به جستجو کننده کمک کند.


فرض کنید در گوگل به دنبال عبارت«خرید هاست خوب» هستید و قصد دارید اطلاعاتی را در زمینه انتخاب هاست مناسب برای سایت خود به دست آورید. در این صورت گوگل متوجه خواهد شد که شما به دنبال راه‌اندازی سایت به کمک هاست و سرور هستید که این موضوع به کسب و کار اینترنتی ربط دارد. اما ممکن است که با یک غلط املایی به جای نوشتن هاست بنویسید«هاستل» در این صورت باز هم گوگل تشخیص خواهد داد که شما به دنبال چه چیزی هستید.


حال در رابطه با به دست آوردن اطلاعات برای خرید هاست، هر کسی می‌تواند یک جستجو انجام دهد که شامل کلماتی مثل بهترین هاست، بهترین هاست لینوکس، برترین هاستینگ ایران کدام است و… باشد. در این صورت اتفاقی رخ می‌دهد که ممکن است در همه این کلمات بر روی یک صفحات از سایتی کلیک شود. بنابراین مرغ مگس خوار بر اساس جستجو و کلیک کاربران به این نتیجه می‌رسد که این مقاله مربوط به چه موضوعی است و حال که هر جستجویی با این کلمات و کلمات مترادف شود، صفحه شما را رتبه بندی خواهد کرد.


۴- الگوریتم تکاملی RankBrain

این مرغ مگس خوار دارای یک الگوریتم تکاملی دیگری به نام RankBrain است. در این الگوریتم سعی می‌شود که علاوه بر ایجاد ارتباط معنایی بین کلمات کلیدی، با سایت‌هایی که در آنها به اصل کاربرپسند بودن توجهی نشده است شناسایی کند.


به عبارت دیگر این الگوریتم تکاملی سعی دارد که جزئیات بیشتری از رفتار کاربر را زیر نظر بگیرد و سپس با کمک این داده‌ها مسیر و الگوی رتبه بندی را به شکل پیچیده‌تری انجام دهد.


5- الگوریتم گورخر گوگل Zebra 

گورخر حیوانی است که زودرنج است و اگر با آن شوخی بی موردی کنید، کارتان را با لگد زدن، یکسره خواهد کرد، طوری که حتی اگر پاندا، مرغ مگس خوار، پنگوئن، کبوتر و سایر حیوانات موجود در باغ وحش گوگل هم وساطت کنند باز هم بی فایده است. این حیوان به خیال خود رازی را در خود دارد، در صورتی که برای همه آشکار است و این راز چیزی نیست جر اینکه به خرید اینترنتی علاقه زیادی دارد.


بنابراین این الگوریتم وظیفه بررسی کیفیت فروشگاه‌های اینترنتی را دارد که قرار است جلوی ترویج و گسترش فروشگاه‌های اینترنتی تقلبی و کلاه برداری را بگیرد. درست مثل خطوط سیاه و سفید گورخر که حشرات را از خود دور می‌کند.


این الگوریتم وظیفه دارد که ساختار سایت، امنیت فروشگاه، طی کردن مراحل خرید در فروشگاه، اطلاعات آدرس فیزیکی و ارتباط با فروشگاه و هر چیزی که منجر به ایجاد اعتماد مشتری به فروشگاه‌های اینترنتی شود را بررسی کند. این موارد می‌تواند شامل موارد زیر باشد.


استفاده از گواهینامه امنیتی SSL

بررسی صفحات تماس، آدرس فیزیکی فروشگاه و اطلاعات هویتی

بررسی برچسب اصالت و ضمانت کالا

بررسی رسیدن کالا به دست مشتری

داشتن پشتیبانی آنلاین برای راهنمایی مشتری و فروش بیشتر سایت

و…

اگر همه مواردی که باعث شود اعتماد گورخر را جلب کنید رعایت شده باشند امتیاز خوبی به شما داده و مدام از سایت شما خرید خواهد کرد. منتها خرید این گورخر با چیزی که مشتریان شما خرید می‌کنند تفاوت است. خرید این حیوان از فروشگاه شما با همکاری سایر حیوانات است که با دادن امتیاز بیشتر در گوگل، مشتری بیشتری به شما معرفی خواهد کرد.


۶- الگوریتم کبوتر گوگل Pigeon

کبوتر پرنده‌ای نیست که ریسک کند و به مکان‌های دور دست برود. اما اگر اتفاقی رخ داده و حین کفتربازی که می‌کنید، به اجبار ان را به منطقه‌ای دوردست برده و رها کنید باز هم به سر جای اول خود بر می‌گردد. این پرنده به مکان‌های آشنا و محلی علاقمند است و تب و تاب داشتن سفر خارجی و دور دست را ندارد. پس با این الگوریتم باید رفتاری داشته باشید که وی را در خانه خود نگه دارید.


با الگوریتم کبوتر، گوگل هر چه بیشتر به سمت خاص و منحصر به فرد کردن صفحه‌ی نتایج جست و جو پیش می‌رود. یعنی وقتی دو کاربر(یکی در ایران و دیگری در کشوری دوردست مثل کانادا) به دنبال یه عبارت یکسان در گوگل باشند، نتایج سرچ گوگل برای هر دو این کاربران متفاوت است. کبوتر سعی می‌کند برای هر کاربر نتیجه‌ای را که مربوط به محله وی است و نزدیکی بیشتری با وی دارد را در رتبه بالاتر قرار دهد.


در این حالت اگر شما صاحب یک کسب و کار باشید، ممکن است کبوتر را بر خلاف وفادار بودن تصور کنید. چرا که نتایج شخصی سازی شده هستند و توان اینکه از همه کشورها ورودی یکسان بگیرید ندارید. وفاداری این کبوتر برای همه به یک شکل است و هر مدیر سایتی را به یک چشم نگاه خواهد کرد. پس نباید از وی خرده بگیرید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد